Monday, March 21, 2011

Jika isteri menangis dihadapanmu


Jika isteri menangis dihadapanmu, "Hargailah ia sebelum terlewat..." Jika seorang isteri menangis dihadapanmu, itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi... Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu... Jika kau membiarkannya pergi, dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya! Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, kecuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah! Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu. Dia akan menurunkan rasa EGOnya. Wahai suami2, jika seorang isteri pernah menangis karenamu, tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian. Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terperuk terlalu dalam ... Wahai suami2, jika seorang isteri menangis keranamu, tolong jangan menyia-nyiakannya... Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya. Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu... Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya keranamu ? Apakah keistimewaan perempuan ini?
Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..
TUTUR katanya merupakan KEBENARAN...

SENYUMANnya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya...

PELUKAN & CIUMANnya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya...

Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..

Dia TERHARU, MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya...

Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHANnya...
Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN...

Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..
TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI kerana 1 hal... Bahawa "Betapa BERHARGAnya dia"...

Sebarkan ini ke SELURUH ISTERI2 yg soleha dan SUAMI2 yang kamu kenal
agar mereka tidak lupa bahwa ISTERI mereka begitu BERHARGA... dan sangat BERHARGA.





20 comments:

Raja Nakal said...

pergh!!!! ayat mantop giler.... cair isteri kat luar tu lau baca..

dunia maiza said...

hehe..saya dah pun cair ni..

Cute MuM said...

minta izin copy entri nie yer..

Fahrain said...

silakan :)

Wahida Nasution Thakhrim said...

sangat2 tersentuh!!

Fa'ija maddaru said...

salam...mohon kebenaran nk copy post di atas..:-)

Cik Tetra said...

wah,,,terharunya baca post ni,,wlpuun blum jd isteri,,dpt menghayati ape yg anda tulis!! :)

Anonymous said...

camaner plak kalo isteri tu slalu menangis?

Jul Rahman said...

Assalammualaikum...pernah terbaca kisah ni, tapi tak ingat kat mana...

suka sesangat!

Minta izin dengan ikhlasnya saya copy paste entri ini tuan rumah....terima kasih.

tasha yus0ef said...

salam
terima kasih sudi jlan2 d blog tasha
jlan d bog kamu kembali
minx izin dgn rndah diri ingin copy n paste entry kamu . .

aNa said...

sedih...sujka...minta izin copy ya...

syuhadah said...

menarik....mintak izin nk copy ye

nur izzma hanis said...

minta izin nak copy post ni :)

Haiqhal said...

btol2...arap dpt kongsi.

Anonymous said...

terharu jika seorang suami itu dapat mengargai isterinya...

ainaa said...

besnye entry niehh. mintak share yer :)

Isteri yg ingin jd yg terbaik buat suami said...

Selaku isteri, ayat2 tu adalah kebenaran,jika sebelum bernikah selalu digelar panas baran,tp bile dihadapan suami..saat hati terguris hanya air mata yg mampu meredakan segalanya..semoga ayat ni dapat digunakan untuk para suami,minta prihatin pada hati isteri,isteri adalah pembantu anda di dunia juga akhirat..

Qalam AsySyarh said...

sangat meruntun jiwa... Betapa istimewanya isteri buat suaminya...

Aerol Hafiezi said...

saya nk minta artikel ni :D

nur aishah bte abd hadi said...

dlm english pown ada poem mcm ny
if a woman cry
:)

Post a Comment

Template by:
Free Blog Templates